Ubat Resdung

Ubat Resdung Mujarab

Adakah Anda Menderita Kerana Resdung?

Ini kisah saya, ia berlaku kepada saya pada tahun 2005 ketika itu saya masih belajar. Saya mengalami demam selama dua minggu demam ini hanya berlaku pada waktu malam. Pada sebelah pagi demam saya reda.

Saya tidak mengesyaki apa-apa dan saya rasakan demam selsema biasa sahaja. Pada sebelah petang saya menghembus hingus pada tisu. Terkejut hingus warna hijau dah pekat. Kemudian tiba-tiba ada bau seperti udang busuk yang dibakar.

Saya mencari bau tersebut dan mencium kembali hingus yang dihembus. Sah bau tersebut datang daripada hingus saya  dan dalam hati terus berkata “aku dah kena resdung”.

Bermula hari itu, hingus tidak berhenti-henti keluar. Sebenarnya bukan hingus ia lebih kepada seperti air. Saya langsung tidak boleh makan makanan laut, daging dan makanan yang gatal seperti telur. Jika makan, saya akan merana hingus akan keluar lebih banyak dan gatal-gatal. Makan makanan pedas pula kulit kepala akan tiba-tiba menjadi gatal. Jerawat pula tumbuh di belakang badan, sampai sekarang masih kekal parutnya.

Setiap hari pula, semasa matahari hendak naik saya akan mengelami sakit kepala yang amat sangat. Bahagian muka dan hidung pula gatal.

Banyak ubat saya cuba dan semua tidak menjadi, sehinggalah saya mencuba kulit kayu setong. Alhamdulilah penyakit resdung saya hilang.

Dengan niat untuk menolong kepada sesiapa menderita kerana resdung saya ada menjual kulit kayu setong ini.

Kulit Kayu Setong

ubat resdung

Kulit Kayu Setong adalah sumpahan penyakit Resdung dan ia hanya untuk penyakit resdung.

Tanda-Tanda Anda Terkena Penyakit Resdung.

  1. Hidung Gatal,
  2. Hidung Bengkak, Berair
  3. Hidung Sakit, Pedih dan berbau
  4. Pernafasan berbau busuk
  5. Sering Bersin apabila anda terkena sujuk, embun pagi dan malam
  6. Muka gatal-gatal merenyam
  7. Tidak tahan terkena cahaya matahari
  8. Resdung Mata pula, mata menjadi gatal, pedih, kelabu.
  9. Sering sakit kepala

Cara Menggunakan Kulit Kayu Setong ini

Kulit kayu direndam beberapa minit didalam air. Kemudian kulit kayu itu tadi diasah diatas batu atau simen dengan sedikit air sehingga keluar pati kayu. Di gulung kapas lalu disapu  pati kayu tersebut pada kapas yang digulung tadi.

Anda boleh menggunakan putik kapas. Lalu kapas yang digulung tadi dimasukkan kedalam lubang hidung kanan dan kiri selama 5 minit lebih kurang. Sapukan pati kulit kayu itu tadi juga ke seluruh bahgian muka. Anda akan berasa seperti panas sedikit.

Hidung anda akan mengeluarkan lendir dan ibu resdung. Amalkan selama seminggu. InsyaAllah resdung anda akan hilang.

Pulihkan Penyakit Anda! Dapatkan Kulit Kayu Setong Ini Dengan Harga RM 35.00

klik icon di atas untuk membuat tempahan

click icon above for make your purchase

  1. farrah ariff says:

    hai…mcm mane nak order untuk kayu setong tu?…saya punye resdung agak kronik skrg…dah cube pil org kampung dan rawatan resdung yg asap tu..tapi kurang berkesan…

  2. admin says:

    Sila ikut arahan di sini http://www.ubatresdung.com/pesanan/ InsyaAllah ubat ini boleh hilangkan resdung anda kerana saya juga mengalami resdung yang teruk dulu.

  3. NuriHurin says:

    sayer mengalami resdung d telinga..adakah ubt ini blh dgunakan?

  4. ida says:

    bila boleh sampai kalau saya beli?

  5. ida says:

    saya dah oder khamis lepas. tp tak sampai2.. bila nak smpai ni?

  6. admin says:

    ida: Saya ada email anda saya perlukan nama, alamat lengkap dan no telefon. Bagaimana saya hendak pos jika tiada maklumat?
    TQ

  7. ida says:

    telah selamat sampai 2 hari lepas. TQ ;)

  8. dy says:

    kulit kayu setong ni dari pokok apa? dapat dari mana? ada kesan sampingan tak jika disapu ke muka?

  9. admin says:

    @dy: Daripada pokok setong. Tiada kesan sampingan.. Kulit ini bukan untuk dimakan.

  10. admin says:

    @ida: Ur Welcome.. Guna sehingga sembuh.. InsyaAllah..

  11. syamsina says:

    saya dh bank in duit..tp kenapa saya tak dpaat hubungi en rizal?

  12. admin says:

    @syamsina: Saya perlukan nama, alamat dan no telefon saudari. Saya ada hantar email kepada saudari.
    TQ

  13. Sams says:

    Cik ida: mcm mana dah keadaan cik stelah mgunakan kulit kayu setong ni? Ada perubahan? Sembuh x resdung cik

  14. nora says:

    bila agaknye produk ni ada stok??

  15. admin says:

    Ubat telah ada didalam stok.

  16. zana says:

    camne nk order?sya nk try gak..sbb da mcm2 ubat cuba..x ok gak…

  17. admin says:

    Maklumat pesanan sila lihat di http://www.ubatresdung.com/pesanan/

  18. eheks says:

    salam all, sapa yg dah pakai lg selain admin. berkesan x??

  19. Syarifah says:

    Bagaimana saya ingin dapatkan kulit kayu setong ni?
    Penyakit resdung saya semakin kronik..Apabila bersin,mata saya berair banyak sangat then sakit tekak.selsema dan mulai menjadi demam..

  20. ismail says:

    Kulit kayu setong tu di rendam dgn air panas ke air sejuk?

  21. admin says:

    Air sejuk sahaja.

  22. farrahin says:

    salam..mcmna nak dapat kulit kayu setong ni?bole x email saya…saya perlukan ubat ni..

  23. ija says:

    salam, ayah saya mengalami resdung yg teruk sehingga hampir keseluruhan mukanya menjadi hitam. pada pendapat anda jika kayu ini digunakan di muka adakah ayah saya akan mengalami kesan2 sampingan. bukannya apa sebab ayah saya sudah berusia 67 tahun, tq

  24. wani says:

    sy pya teruk jugak…dh lama mcm ni,kalau oder bila boleh sampai?brp hr?

  25. vivian asakil says:

    ingin bertanya samada kesan sampingan kerana saya penghidap lelah/asma dan alergik makanan laut..

  26. Sabahan says:

    Salam..isteri saya mengalami masalah resdung ketika mengandung..
    adalah ubat ini memberi kesan keatas isteri saya dan kandungannya..tq

  27. halimah says:

    resdung saya dah lebih 30 tahun … hingus dan kahak hijau, berbau busuk … kadang 2 area kat mata dan hidung rasa sakit …. kulit setong ni boleh ke merawat resdong yang dah lebih dari tahap kronik ni

    minta nasihat/pandangan anda

  28. rania says:

    ubat ni ada lagi tak?

  29. admin says:

    Ada.. untuk pesanan sila buka link ini http://www.ubatresdung.com/pesanan/

  30. mia says:

    sy mengalami kegatalan dan bintik-bintik merah kat muka.adakah ini slah satu tnda-tnda resdung?dan bagaimana sy bole dptkn kulit kayu setong ini selain order ngn cik?

  31. admin says:

    untuk pesanan sila buka link ini http://www.ubatresdung.com/pesanan/

  32. admin says:

    Saya sendiri mengalami resdung seperti puan tetapi dengan kayu setung ini resdung saya telah hilang.

  33. Ilias Bin Md Isa Jusoh says:

    saya was was cara membeli tu. Biasa la orang akan suka nak confirm dulu. Jika tiada problem kemudian saya setuju nak order.

  34. admin says:

    Cara pembelian di web saya adalah cara yang biasa dilakukan dimana-mana web. TQ

  35. jah says:

    salam,kalau sy order hari ini,bila boleh dpt sbb sy sdg mnderita skrang ni..hidung tersumbat..hingus meleleh..sakit d bhgn ats mata..

  36. admin says:

    Hari isnin saya pos. InsyaAllah selasa dapat.

  37. yaya says:

    salam.. nk tnya, kayu setong ni ade stok lg x?

  38. khaty says:

    ada tak testimoni dpd mana2 pengguna yg dah guna ubat ni? sbb rasa mcm tak caya la… dah byk cuba ubat tp tak jadi jgk…

  39. elly says:

    Saya dah seminggu amalkan kayu setong ni.Alhamdulillah nampak perubahan.. awal2 dulu bersin non-stop..lama-lama getting better. Proses penghantaran kayu setong ni pun cepat..dlm dua ari dh sampai..tq

  1. There are no trackbacks for this post yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.